Sergi Mingote
Sergi Mingote

8 de març. Dia Internacional de les Dones. Per què? Perquè vivim en una societat, en un món, on les dones no gaudeixen de les mateixes oportunitats que els homes. Perquè durant anys i anys, entre tots i totes, hem creat una societat on hem carregat de certes responsabilitats a les dones, només pel fet de ser-ho, i les hem allunyat d’unes altres, molt més visibles i reconegudes.

Sí que és cert que la lluita s’ha de fer des de les administracions, des de les lleis, des dels drets socials, laborals… però ha de ser una lluita conjunta.  La lluita per la igualtat s’ha de començar just en el moment en què naixem. Els rols, els valors i els principis que transmeten família, escola i mitjans de comunicació, per citar-ne els més significatius, durant els primers anys de vida de qualsevol persona, són cabdals per assentar les bases d’una societat més justa i igualitària en qüestió de gènere.

La societat en el seu conjunt està fent molts passos en aquesta direcció, però no podem oblidar que encara queden molts per fer. Per què una dona guanya menys que un home per una mateixa feina? Per què es qüestiona la contractació de dones joves en determinades empreses pel fet que en un futur “potser serà mare”? Tots estem aquí perquè, un dia, una dona va decidir ser mare. I aquesta reflexió l’hem de tenir sempre, tots i totes, molt present.

En aquest dia tan especial, vull retre homenatge a totes les dones de Parets del Vallès, també a aquelles amb les que comparteixo el meu dia a dia tant dins l’àmbit personal, com professional -sense elles tot seria molt més complicat-.  En especial, li vull dedicar a la meva filla, la Júlia, i dir-li que el seu pare lluitarà i treballarà perquè ella visqui en un món cada cop més igualitari, on les seves oportunitats estiguin relacionades amb el seu esforç i no amb el fet de la seva condició de ser dona.  Per tu, Júlia, i per totes les Júlies del món. A totes les dones, gràcies!

Sergi Mingote

Alcalde de Parets del Vallès