Maria Angela Roca
Maria Angela Roca

Quan et presentes a unes eleccions municipals, ho fas amb l’esperit de poder dur a terme el que has escrit al teu programa electoral. Aixi hem pensa sempre al PP de Lliçà. Després, el poble parla, vota i l’aritmética fa la resta. Son les regles del joc  que fa molts anys hem après els que portem temps treballant pels nostres veïns.

Però res està escrit. Cada dia t’has d’aixecar disposat a tenir experiències noves. I valga’m Deu que mai hauria dit que arribaria a veure un Govern Municipal de 15 Regidors, i una opossició amb només 2 regidors. Això es el que han decidit no les urnes, sino les reunions a casa dels regidors dels partits que ara integren l’equip de govern: PCS, CIU, ERC i ICV-EUIA.

Diuen que d’això se’n diu cordó sanitari. Un pacte de tots deixant fora només a uns, en aquest cas el PP, per a escenificar una mena de marginació que pot ser te alguna llògica si parlem del Govern de l’Estat, pero que fa vergonya a Lliçà. Menystenir als que hem tret del forat els comptes municipals despres de molts anys de malbaratament dels diners per part de govenrs de tots els colors.

O be alguns tenen memòria de peix, o directament pitjor: estem davant de l’atac més greu contra la democràcia en tota la història d’aquest poble.

Tenen memòria de peix els que obliden vuit anys de treball en conjunt per a fer surar Lliçà per sobre dels difícils moments que ens ha portat aquesta llarga crisi econòmica..

I tots els demés heu ferit de mort la democràcia. Heu barrat de la manera més vergonyant el dret dels veïns de Lliçà d’Amunt a tenir unes institucions municipals governades pels més capaços, i controlades pels regidors de l’opossició. Com sempre ha estat. Els guanyadors de les eleccions governen, i la resta fan la no menys digna tasca de controlar, proposar alternatives, i per suposat criticar l’acció de govern quan calgui.

Però no. Vosaltres no teniu cap vergonya en fer el cercle quadrat, i repartir-vos entre tots els diners que tants esforços ens ha costat estalviar.

El demés ja tant sols són números.

Amb nosaltres, i en temps en que teniem molta més feina, entre vuit regidors tiravem endavant el poble, i estalviavem diners.

Ara necessiteu juntar-vos quinze regidors, i gastar-vos Quaranta mil euros més a l’any per a no res. O es que ens hem perdut alguna cosa? Es pot saber quin gran projecte porteu al cap que justifiqui posar un sou al doble de regidors que fins ara?

Ah! O,potser es molt més senzill i llògic. Per a entendre que feu tots junts a l’altra banda de la sala de plens, i qué fem aillats i sols els el PP, nomes hem de fer una mica de repàs de les querelles criminals que us heu posat els uns contra els altres, … I mirar com han acabat arxivades en quan us ha interessat..

La qual cosa a més de suposar un frau per tots els ciutadans que van confiar-vos el vot en la creença de que denunciarieu en nom de l’Ajuntament a tots aquells que van fer suposadament mal ús dels diners públics. I no s’esperaven que al final servirieu només els vostres petits interessos, i a les vostres petites cadires.

Tants diners gastats en advocats, … Per després deixar-ho còrrer?

Potser a la opossició tindrem mes feina de la que us penseu.

Aneu corrents a cobrar els vostres sous de supervivència política… Que la feina ja la farem nosaltres…com sempre.

 

Mª Angela Roca Corts

Regidora Portaveu Grup Municipal PP LIiçà d’Amunt