S’inicien les obres als carrers interiors de Roca Umbert

noviembre 21 20:13 2018 Print This Article

Més de tres mil metres quadrats de carrers i places tindran nou paviment. Josep Mas

Amb un bon fred, a les 9 del matí i a l’aire lliure, s’ha presentat aquest matí de dimecres, en roda de premsa a l’antiga Roca Umbert unes noves obres municipals, que es faran des d’aquest mateix més i fins al mes de maig de l’any vinent, en aquest cas en alguns carrers i a la primera planta del Centre d’Arts en Moviment. La presentació ha anat a càrrec de L’alcalde, Josep Mayoral, el regidor d’Urbanisme, Albert Camps i la director de Roca Umbet, Fábrica de les Arts, Roser Rodríguez.

La primera actuació, en els carrers i places del recinte, concretament on hi ha La Troca i la Biblioteca, els locals de les colles de la festa Major i del Centre Audiovisual, ara en molt mal estat de conservació. Això permetrà millorar els accessos i facilitar l’ús d’aquests equipaments i la resta dels que hi ha actualment a Roca Umbert, un recinte que tal com ha dit l’alcalde, Josep Mayoral, hi treballen 166 persones, setze més de quan la fàbrica funcionava com a indústria tèxtil. Les obres afectaran una superfície de 3.100 m², amb 505.425’11 euros de pressupost i han estat adjudicades a l’empresa Tecys, Construcciones y Reparaciones S.A.
Primer de tot es renovarà una part del clavegueram i es col·locaran unes noves canonades per a una futura xarxa de calor per alimentació amb biomassa, que donaria servei a la Troca, l’escola Ferrer i Guàrdia, l’institut Carles Vallbona, els pavellons s’esport el Parquet i el Tub i les pistes d’atletisme. També s’instal·larà una canonada d’aigua no potable, per a reg que connectarà els pous de Roca Umbert, amb aigua del riu Mogent a Vilanova del Vallès amb els jardins Lluís Companys i le pistes d’atletisme. Posteriorment es pavimentarà el terra amb llambordins de dos colors diferents, semblant al terra de la remodelada plaça de Pau Casals i es dotarà el recinte amb un nou edifici de lavabos i un punt d’informació al costat de la nau Dents de Serra.

L’alcalde i el regidor Albert Camps durant la presentació de l’obra. Josep Mas

Alguns trams també es dotaran de tendals per fer ombra a l’estiu i amb bancs i taules de fusta. L’enjardinament consistirà en la plantació d’una desena d’arbres que complementaran els quatre jardins verticals a l’edifici on hi ha Arsènic, la façana del Centre Audiovisual i a l’edifici en enfront dels locals de les colles de Blancs i Blaus. En entrar pel vestíbul principal del carrer Prat de la Riba, es preveu que els visitants puguin consultar una pantalla en la qual s’oferirà la informació de totes les activitats que es facin en el recinte. Per acabar es canviarà la porta actual d’entrada pel carrer Prat de la Riba, al costat de l’Espai de les Arts.

Gairebé mig milió d’Euros més per al Centre d’Arts en Moviment

La segona obra consistirà a adequar la planta primera de la Nau B de Roca Umbert on s’ubica el Centre d’Arts en Moviment. La intervenció, que afecta una superfície de 859’45 metres quadrats, té un pressuposts de 481.112’85 euros havent estat adjudicada a l’empresa Viracys S.L. i preveu la creació d’una gran sala multifuncional, amb una subestructura per permetre la instal·lació d’escenografies i audiovisuals i un sistema de cortinatge per poder subdividir la sala en dos espais de dimensions més petites. Hi haurà també una segona sala més petita per practicar arts aèries i una molt petita, individual, per a escalfament corporal, de veu, concentració, etc. Tanmateix hi haurà unes sales de descans i per poder menjar o prendre un cafè. Anteriorment , a la nau ja s’hi havien fet obres en els accessos principal i a la primera planta, sortides d’emergència.
A la presentació de les obres han destacat que tots els espais del Centre d’Arts en Moviment s’han dissenyat gràcies a la participació de tècnics professionals i residents de Roca Umbert.

L’interior de la nau del Centre de les Arts en Moviment canviarà d’ací a poc temps d’aspecte. Ajuntament

Una futura plaça i aparcament soterrat?

En acabar la presentació de les obres, l’alcalde Josep Mayoral ha deixat anar la intenció que en el proper mandat es podrà portar a cap la idea que fa un temps va quedar mai millor dit, aparcada, per la crisi de la construcció d’un nou aparcament soterrat, concretament a l’espai que hi ha entre la Tèrmica i el carrer Lluís Companys, ara utilitat també per estacionament pels treballadors del recinte. Damunt l’aparcament hi hauria una plaça on poder fer-hi activitats a l’aire lliure. Abans però hi ha d’haver les eleccions, cada vegada més a prop, pel que es veu amb tantes obres en marxa, projecte i presentació.

Josep MAS

  Article "tagged" as:
  Categories: