Recepció als alumnes de l’escola Montserrat Montero participants en els Jocs Special Olympics

octubre 17 20:08 2018 Print This Article

Els participants de l’escola Montserrat Montero en els Special Olympics, amb les autoritats a l’escala de l’Ajuntament. Josep Mas

Aquest dimecres a la tarda l’Ajuntament de Granollers ha obert la Sala de Plens per rebre ella alumnes del Centre d’Educació especial Montserrat Montero que enguany han participat en l’onzena edició dels Jocs Special Olympics que es van celebrar a La Seu d’Urgell i a Andorra entre el dia 4 i el 7 d’aquest mateix mes d’octubre. En ella hi han participat 1.600 esportistes, 200 més que a l’edició anterior. La majoria eren catalans però hi havia participació d’atletes d’una quinzena de països. Uns dies abans, el 28 de setembre passat ja va començar a Granollers la festa dels Specials quan va arribar a Granollers la torxa que va ser portada en diferents relleus des del Palau d’Esports a la plaça de la Porxada per membres dels clubs Atlètic Granollers, Club Natació, Esport Club, Club Bàsquet Granollers i Balonmano Granollers.

Els 19 esportistes de la Comarca, acompanyats dels seus tècnics han estat rebuts per l’alcalde Josep Mayoral i el regidor d’esports, Álvaro Ferrer, qui en primer lloc ha felicitat als participants, pares, avis i d’altres familiars que els acompanyaben i a toty l’equip que els fa costat tot l’any a l’escola, mestres, monitors, coordinadors… A la sala també estava present el cap del servei d’esports de l’Ajuntament, Jordi Romea, que casualment és el director dels Jocs Special Olympics.

Arribada de la flama dels jocs a final de setembre a la Porxada. Toni Torrillas

10 medalles d’or, 10 de plata i 11 de bronze

Tots els participants portaven penjades del coll les 10 medalles d’or, 10 de plata, 11 de bronze i 18 de participació, aconseguides en les seves onze participacions en proves d’atletisme i vuit de natació.
En les proves d’atletisme han participat els granollerins Jordi Sala Llobet (medalles de bronze en 100 metres i en pes) i Gerard López Ferrús, or en 200 m.; els cardedeuencs Martina Altés Tuxans (or en 100 m. i salt de llargada i plata en 200 m.), Estel Teixidó Noguera, or en 80 m. i bronze en 200, Ona Teixidó Noguera, or en 200 m. i bronze en pes. De Les Franqueses, plata en per Alvaro Javier Quinzaños Cueto i or en pes i plata en 80 i 200 m. per Xènia Pérez Blanch. Els altres quatre atletes han estat Alan García Llobet, de Sant Celoni, or en 100 m. i plata en 200; Alejandro Rodríguez Pérez, de La Batllòria, plata en 100 m.; Mikel Moruno Hernández, d’El Figaró, plata en 80 m. i bronze en 200 m i pes i Berta Adalid Pujol, de Bigues i Riells que va quedar en quart lloc en 80 i 200 m. i en pes.
Pel que fa a la natació, han estat vuit els participants, cadascú d’una població diferent: Alexei Pericas Roura, plata en 25 m. esquena; Ricard Gelpí González, de La Garriga, 0r a 25 crol; Martí Iglesias Bufí, de L’Ametlla, bronze a 25 m. crol; Arnau Puig García, de Sant Celoni, bronze a 25 m. crol; Mireia Muros Viñallonga, de Santa Eulàlia de Ronçana, bronze a 25 m. crol; Sergi Font Meriné, de Sta. Ma de Palautordera, bronze a 25 m. crol; Marcel Rodríguez Gros, de Vilalba Sasserra, or a 25 m. braça i Marc Pujades Avellaneda, de Cardedeu, plata a 25 m. crol.

L’objectiu principal de les activitats esportives de l’escola Montserrat Montero per a nois i noies amb discapacitat intel·lectual es promoure l’esport a la vegada que es millora el benestar físic, intel·lectual i social dels alumnes. Amb la participació en els Special Olympics es busca assolir millores en aspectes físics, psicològics i socials, a més de gaudir de l’esport. Amb la pràctica esportiva s’ensenya els nois i noies a ser més col·laboradors i no tan individualistes, a respectar i acceptar normes i obligacions, i tenir responsabilitats, fora del seu entorn més conegut.

Mayoral demanarà que Granollers sigui la seu dels jocs del 2022

L’alcalde Josep Mayoral s’ha dirigit als participants començant dient que es trobaven en una de les sales més importants de la ciutat. “Quan algú fa una cosa molt important, el rebem aquí i li diem ‘gràcies’. Avui els importants sou vosaltres i la ciutat us diu: gràcies i felicitats, gràcies per haver representat tan bé a l’escola Montserrat Montero. Gràcies i endavant; ho heu fet fantàsticament”. Mayoral ha agraït també la feina dels professionals que formen l’escola Montserrat Montero, “un equip de primer nivell que porten l’escola al cor, a les cames i a cada múscul del seu cos. Montserrat Montero és millor que fa un any i en això intervenen experiències com aquests jocs”. Malgrat ell diu que sempre el té, avui a Mayoral se li notava que tenia més el cor de mestre que el d’alcalde.
Mayoral donava una primícia. Granollers demanarà al director dels Special Olympics ser la seu dels jocs en la pròxima edició l’any 2022. Juga amb avantatge, ja que Jordi Romea treballa al mateix Ajuntament. Seria la segona vegada que se celebrarien, ja que la ciutat ja els va acollir l’any 1994.
L’Ajuntament ha obsequiat als participants amb una litografia del fotògraf Carles Gabarrella, en la que es veu la plaça de la Porxada des de dins de l’entrada de l’Ajuntament. Después tots s’han fet la foto de rigor a l’escala principal de l’edifici històric.

Josep MAS

  Article "tagged" as:
  Categories: