Ens ha deixat en Josep Bover, el Rapsode del Vallès

octubre 12 20:55 2018 Print This Article

Josep Bover, en una foto de Dolors Porredón

La notícia ha corregut com la pólvora aquest matí, dia del Pilar, tot i ser dia festiu i amb poca gent al carrer. Granollers ha perdut una gran persona. Ens ha deixat sobtadament Josep Bover i Blanc, més conegut com el Rapsode del Vallès, a l’edat de 71 anys.
En Josep Bover havia nascut a Can Balitre de Vilanova del Vallès, el 2 de juliol de 1947. De la casa on va néixer conservava el motiu amb qui alguns encara l’anomenaven. Des de ben petit va viure amb els pares a Granollers, a la Torreta, va anar a escola als Escolapis i després a Escola del Treball, on va estudiar el comerç. Ja en edat de treballar va començar en un taller però, com que li anaven més les lletres, va canviar per anar primer a la Impremta Roca, a la plaça de Perpinyà i al cap de poc a la Impremta Busquets on va entrar l’any 1963 i no se’n va moure fins que es va jubilar anticipadament degut a la seva malaltia d’esquena, ara fa uns deu anys. Encara que retirat, anava cada dia a veure els companys de can Busquets on mútuament s’apreciaven. Era l’home de confiança, en qui amb ulls clucs podien confiar.

Persona d’intensa fe religiosa anava cada dia a Missa a la Parròquia i, de tant en tant, visitava altres esglésies de la ciutat i els voltants. La modèstia era una de les seves virtuts. Es definia com una persona normal, que intentava fer el bé i disposat a ajudar a qui el necessitava. I això de que ho intentava, era mentida. Li sortia de dins i ho feia.
Recitava i escrivia poesia que a Can Busquets li deixaven imprimir, com no podia ser d’altra manera. Després, les poesies les repartia on anava a actuar, a festes populars i especialment als casals d’avis i a l’Hospital. També havia representat els Pastorets, fent de Rabadà. Un dels seus darrers treballs va ser presentat i premiat als Jocs Florals de Perpinyà.

A l’hora d’escriure aquesta nota es desconeixia encara l’hora i el lloc on es faran les exèquies, malgrat que potser no li caldrien, ja que de ben segur, a hores d’ara la seva ànima ja és al Cel. La foto que acompanya aquesta necrològica és obra de Dolors Porredon qui la va posar a la portada del seu llibre amb fotografies de persones de Granollers l’any 1996. Quan li van preguntar com era que havia triat en Bover, ella va respondre que de ben segur ningú tindria a dir-hi res en contra i que, d’algun altre, potser sí. Descansa en Pau, amic Josep.

Josep MAS

  Article "tagged" as:
  Categories: