Granollers tindrà un nou parc de 12 mil metres quadrats entre la via del tren i el passeig de la Muntanya

Marzo 08 07:26 2017 Print This Article

Plànol de la zona nord del nou projecte amb les noves edificacions i zona verda. Josep MAS

Aquest dimarts va ser presentat als mitjans informatius en roda de premsa a la sala de plens de l’Ajuntament el nou projecte que haurà de dotar a la ciutat una nova zona de parc i d’oci d’aproximadament dotze mil metres quadrats. La presentació, que ja s’havia fet abans amb els veïns més propers al passeig de la Muntanya va anar a càrrec de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, la regidora d’Urbanisme i habitatge, Mònica Oliveres i d’Albert Camps, d’obres, projectes, medi ambient, activitats i espais verds.

El nou parc i zona d’esbarjo s’ubicarà entre el passeig de la Muntanya i la via el ferrocarril de Portbou. El sector té una superfície de 17.127 metres quadrats, dels quals 14.041 m2, el que representa un 82% es transformaran en espais lliures 11.716 m2 concretament seran els que seran d’ús públic per al barri i per a la ciutat i 2.325 m2, en una franja de cinc metres al costat d ella via que seran de domini públic ferroviari. La resta, 3.086 metres quadrats, tan sols el 18 per cent de la superfície seran destinats a obres de nova construcció, amb l’edificació de cinc nous edificis plurifamiliars, amb d’un màxim de 171 nous habitatges, 154 en règim de venda lliure i 17 de protecció oficial. Un dels edificis més singulars serà el que agafant la forma de la rotonda ja existent tindrà façana a l’avinguda de Francesc Ribes amb una alçada màxima de vuit pisos i al passeig de la Muntanya amb sis pisos.

Supressió de l’antic aparcament gratuït i inauguració del nou “Torre Pinós”

El primer pas per la nova urbanització va ser la supressió des d’aquesta setmana de l’aparcament gratuït que existia en els solars sense edificar. A canvi l’Ajuntament ha habilitat un nou espai denominat “Torre Pinós” de 4.000 metres quadrats i amb capacitat per a 105 vehicles i que es va inaugurar aquest dilluns, desapareixent d’aquesta manera gairebé un centenar de places fins ara gratuïtes. El nou aparcament compta amb 12 punts de llum, més de cent metres de vorera de 140 cm d’amplària i amb 42 nous arbres, 21 Populus Alba i 21 Sophora Japonica, que li faran ombra.

Recreació d’una zona de joc infantil i descans del nou parc. Ajuntament de Granollers

El nou parc i zona de lleure es començarà a construir aquest mateix mes, segons el que ja preveia el planejament urbanístic aprovat en una modificació del pla d’ordenació urbanística de 1984, incorporada al planejament actual des de l’any 2007, i els projectes d’urbanització i de reparcel·lació aprovats per l’Ajuntament, l’any 2012 i es preveu que les obres s’acabin en un període d’entre 8 i 10 mesos. Les obres es duran a terme per part de la Junta de Compensació del sector, formada per diversos propietaris i en aquests moments encapçalada per l’empresa constructora Sorigué. Es preveu començar primer les obres d’urbanització i, més endavant la construcció dels edificis.

L’espai comprèn entre la via del tren i el passeig de la Muntanya, entre ella darreres dels edificis del passeig de la Muntanya i la via del tren entre la rotonda del pont de l’Hospital, al nord, i fins a pocs metres del pont del carrer d’Agustí Vinyamata, al sud. Aquesta millora també tindrà incidència en el paisatge urbà, atesa l’altura que té i que és visible des de diferents punts de la ciutat. El parc comptarà amb un itinerari per a vianants i bicicletes que transcorrerà per les diferents zones verdes, amb 50 arbres nous, uns cinc-cents arbustos y 3.000 metres de gespa, equipades per al joc dels infants i per al descans.

Una passera per vianants sobre la via del tren

L’Ajuntament, també està ultimant els detalls d’un projecte complementari per comptar amb una nova passera per a vianants sobre la via del ferrocarril a l’altura del carrer Ausiàs March. Davant la impossibilitat de cobrir per ara el traçat de la via del tren el nou pont que tindrà continuïtat amb el recorregut principal de vianants del nou parc, comunicarà la zona amb el carrer de Joan Enric Dunant i l’aparcament de vehicles de l’antiga pista d’handbol, al carrer de Tetuán, on està prevista la construcció d’un futur equipament públic. S’hi podrà accedir mitjançant escales i rampes amb un pendent suavitzat.

Josep Mas

  Article "tagged" as:
  Categories: