Granollers celebrarà el Nadal amb més de 80 activitats per infants i les famílies

diciembre 04 20:03 2016 Print This Article
Els nens de la coral Art 4 cantant nadales a l'entrada de l'Ajuntament.

Els nens de la coral Art 4 cantant nadales a l’entrada de l’Ajuntament.

Aquest divendres es va presentar a la Sala de Plens de l’Ajuntament als mitjans de comunicació i a les diverses entitats de la ciutat el programa de les festes de Nadal, Cap d’Any i reis d’enguany, en el que es recullen més de 80 activitats destinades principalment a les famílies i als infants. L’acte va estar presentat per l’alcalde, Josep Mayoral, les regidores de Comunicació, Promoció Econòmica i Cultura, Alba Barnusell, Andrea Canelo i Mireia López i, com cada any, el representant de SSMM els Reis d’Orient, el patge Gregori.

Aquest mateix divendres s’encenia la il·luminació dels carrers, de la carretera, entre les places de la Corona i de la Muntanya; del carrer de Girona, entre Viñamata i la carretera de Cardedeu i els carrers de sant Roc i Santa Anna, una il·luminació que és finançada per diverses associacions de comerciants, corrent a càrrec de l’ajuntament el muntatge i la despesa d’electricitat. També, des de ja fa uns dies es poden visitar les paradetes de les fires nadalenques a les places de la Porxada, de l’Església i de Barangé (plaça del Cony) i a partir del dia 12 també a la plaça de les Olles. Com especial particularitat, la fira d’atraccions d’aquest any, instal·lada a la plaça Barangé, comptarà amb uns cavallets infantils dels anys 40 del segle passat que han estat restaurats pel seu propietari, el granollerí Joan Ortega Orús. Per altra banda, l’Espai d’Arts de Roca Umbert acollirà els dies 16 al 18 de desembre i 3 i 4 de gener la tercera edició del mercat d’art i disseny, Spamdarts.

 

EL TIÓ, L’HOME DELS NASSOS I D’ALTRES ACTIVITATS SOLIDÀRIES

 

El dia 17 d’aquest mes l’olla que durant l’any roman soterrada a la plaça de les Olles emergirà per poder cuinar el tradicional brou de Nadal, a càrrec de la AAVV de Granollers Centre i que tothom que ho desitgi podrà tastar durant tot el dia. La mateixa associació de veïns organitzarà els dies 17 i 18 el Tió Solidari a benefici del Xiprer.

El programa recull moltes d’altres activitats solidàries com Mou-te per la Solidaritt (dia 8), a favor de CAPIVO; la venda de llibres (donats pels ciutadans) per la Marató de TV3 de les biblioteques de Granollers (des del 12 al 17) i d’altres com les xerrades Connectant amb l’abundància (dia 14), Fem la carta als Reis (dia 15), La pedalada de Nadal (el 18), el Quinto de Nadal (dia 26), l’Home dels Nassos (el 30) i la nit del dia 31 la Revetlla a la Fàbrica 2017.

Cartells promocionals de les festes de Nadal, obra d'Amador Garrell.

Cartells promocionals de les festes de Nadal, obra d’Amador Garrell.

 

CANTADA DE NADALES DE LES ESCOLES

 

Una quinzena d’associacions de pares de les escoles de Granollers i el servei municipal d’educació han organitzat pel proper dissabte dia 17 a la tarda la tradicional cantada de Nadales. Després de concentrar-se a la plaça Maluquer faran les seves actuacions a diferents punts de l’illa de vianants. La plaça de l’Església acollirà després la cantada conjunta, amb l’acompanyament de la Big Ban de 6è i la Jove Big Bandd de l’Escola Pereanton, dirigides per Toni Cuesta. Aquest acte serà una activitat solidària més ambla Marató de TV3, dedicada aquesta vega a l’ictus.

Un moment de la presentació dels actes, amb el patge Gregori donant instruccions

Un moment de la presentació dels actes, amb el patge Gregori donant instruccions

 

ELS PASTORETS I EL 50è ANIVERSARI DEL RETAULE DE SANT ESTEVE

 

Enguany es commemora el centenari de la primera representació a Catalunya dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres. A Granollers any rere any fan possible aquesta representació més de 300 persones, que integren el grup Amics dels Pastorets. Les representacions, que enguany comptaran amb música i cant coral en directe, seran el dia de Sant Esteve, 26 de desembre i l’1 i 7 de gener, a les set de la tarda al Teatre Auditori. Abans, el dia 17 d’aquest mes qui ho desitgi podrà retratar-se a “On és el Nen Jesús”, el “photocall”que hi haurà d’11 a 1 i de 5 a 8 de la tarda, davant l’Oficina de Turisme i la Fonda Europa, a la carretera. Els Pastorets també tindran la seva representació com cada any a l’Hospital, el dia 17 a les 5 de la tarda i el 18 a les 12 del migdia. El program recull moltes altres activitats teatrals, musicals i poètiques que es troben ben especificades als programes de mà que es reparteixen de forma gratuïta a l’Ajuntament o a l’oficina de Turisme (Clavé, cantonada amb Sant Roc).

L’any que entrarem es commemora el primer mig segle del retaule de Sant Esteve a la nostra Parròquia, obra del calderí Sebastià Badia Cerdà (1916-2009). La celebració durarà fins al mes de juny i el dia de Sant Esteve, patró de la ciutat, després de Missa d’11 s’inaugurarà una exposicio a la Sala d’Arqueologia dedicada a aquest escultor, deixeble avantatjat de Manolo Hugué. El comissari de l’exposició, que es podrà visitar fins el dia 22 de gener, és l’arquitecte Josep Maria Botey.

 

EL PESSEBRE DE L’AJUNTAMENT I EL CALENDARI DEL 2017

 

La sala de plens de l’Ajuntament va ser l’escenari també de la presentació dels tres cartells elaborats pel dissenyador Amador Garrell. En ells es pretén presentar la ciutat com el millor regal per a aquests dies i mostre una fotografia nadalenca de Granollers embolicada amb els clàssics papers de regal. D’aquesta manera es convida als ciutadans i visitants a viure i conviure el Nadal als carrers de la ciutat.

Malgrat encara falten alguns dies perquè qui ho desitgi pugui obtenir-lo al mateix ajuntament o a l’OAC del carrer de Sant Josep, també varem poder observar el calendari del 2017, dedicat a la relació que Granollers té amb la música, coincidint també amb el 25è aniversari de l’Orquestra de Cambra que va impulsat el malaguanyat Carles Riera. La idea ha estat de Pere Cornellas i les fotografies fetes per Xavier Solanas.

Com cada any, el pessebre ha estat instal·lat a la planta baixa de l’edifici històric de la Casa Gran a la plaça de la Porxada. En aquesta ocasió, tal com deia el seu autor, Ramon Aumedes, s’ha dedicat a un edifici pràcticament contemporani, el Palau d’Esports (el Palau Olímpic) coincidint amb el 30è aniversari de la nominació de Barcelona com a seu dels JJOO del 92 i Granollers subseu de l’handbol i el 25è aniversari de la inauguració del Palau. Es podrà visitar fins al 5 de gener. Abans de que l’alcalde presentés el pessebre i inaugurés també l’exposició fotogràfica sobre la construcció del Palau Olímpic de la que en parlarem en un altre reportatge, la coral infantil Art 4 va oferir als assistents les seves nadales assajades per l’ocasió.

Ramon Aumedes al costat del pessebre que representa el Palau Olímpic.

Ramon Aumedes al costat del pessebre que representa el Palau Olímpic.

EL PATGE GREGORI I LA CAVALCADA DELS REIS

 

Pel que fa a aquest apartat, la presentació va comptar amb un convidat especial, el patge Gregori que avançant-se a la data del 6 de gener ja ha arribat a la ciutat. Com va dir, ve carregat de pols màgica (l’alcalde va aprofitar per demanar-n’hi una mica) procedent del desert jordà de Wadi Rum. El patge Gregori visitarà totes les escoles del 14 al 16 d’aquest mes per assegurar que cap infant quedi sense pols màgica. Uns dos mil nens i nenes el podran saludar personalment i escoltar les moltes històries que ens portarà des de l’ Orient. Paraules no n’hi manquen.

Els nens i nenes podran visitar el seu centre d’operacions a Roca Umbert els caps de setmana d’aquest mes, excepte els de Nadal i Cap d’Any i els dies 3 i 4 de gener. Allà hi podran veure la haima i les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar. Els dies 2,3, 4 i 5 podran fer els típics fanalets a la Troca per anar a esperar els Reis i guiar-los.

La tarda del 5 de gener SSMM els tres reis i els seus patges aniran en les seves carrosses des de Roca Umbert fins a la plaça d ella Constitució i després a peu fins a la Porxada. Quan s’apropi la data ja oferirem l’horari i el recorregut.

 

Text i fotos: Josep MAS

  Article "tagged" as:
  Categories: