Reflexió a la Crida per Granollers-CUP

enero 28 14:44 2016 Print This Article
César Alcalá

César Alcalá

Hi han persones, institucions i partits que estan equivocats des de la seva base. Això ha passat fa pocs dies amb el que hom coneix com a Crida per Granollers – CUP. Han acusat a aquesta revista de no ser imparcial, de dir mentides i de tergiversar les informacions que es publiquen. Bé, es un punt de vista, i es el seu.

Entre les coses que diuen en un comunicat es que la Revista Digital del Vallès va ser creada pel Movimiento. Aquest mitjà de comunicació es va crear o es va fundar el 21 de novembre de 2014. Crec que el Movimiento, per aquestes dates, feia anys que estava més que mort. El que passa es que la rancúnia d’alguns els fa veure coses del passat on no existeixen.

Ens acusen de ser partidaris d’una raó escenificada en una presumpte vinculació ideològica. Des del primer dia la Revista Digital del Vallès ha tingut col·laboradors de totes les ideologies polítiques i socials. Moltes vegades aquells que acusen als altres de ser sectaris es tindrien que mirar al mirall i comprovar si el problema es dels altres o radica en ells mateixos.

Que es publiqui l’abstenció d’un grup polític en un ple no vol dir que un sigui sectari. Només es dona una informació. La veritat es que políticament aquesta abstenció -tenint en compte el partit que ho va fer- sorprèn al més pintat. Després poden haver mititzacions. Totes elles lícites. Ara bé, l’esperit del que es va votar no era l’abstenció, sinó recolzar un pet o, en aquest cas, a una senyora que estava patint una injustícia. I si, com ells mateixos defensen, es té que ajudar als més desprotegits, aquest era el moment de fer-ho.

La veritat es que alguns dels seus membres demostren un sectarisme que m’atreviria a dir que es malaltís. I ja no només per les critiques a aquesta Revista. Al cap i a la fi ens agraden perquè això vol dir que alguna cosa estem fent bé des del moment que ens llegeixen. També sobre certs articles i sobre la desaparició del nom d’alguns carrers.

No tot es lícit ni tot està ben vist en democràcia. I coses com aquestes, quan ja fa molts anys que es van acabar certes coses, només donen a pensar que alguns encara no superat ja no diré haver perdut la guerra, sinó que Espanya des de fa 40 anys es un país democràtic. Potser no es el fet de no haver-ho superat, sembla com si no volguessin que s’hagués produït. Escolto que ara hom ha de rememorar el començament del franquisme i de l’opressió.

Es cert que va existir, però també es cert que moltes persones -més de les que li agradaria a algun membre de la Crida per Granollers – CUP- han mirat cap endavant i han seguit treballant per a construir un nou país allunyat de qualsevol vinculació amb dictadures, feixismes i opressions. El món ha canviat i alguns encara no s’han donat compte. A nosaltres ens podrà titllar de moltes coses. Ara bé, tenim molt clar una cosa, la informació és la que és i no la que a alguns els hi agradaria que sortís als mitjans de comunicació. Una cosa tenim molts clara els que estem davant i darrere de la Revista Digital del Vallès: només expliquem la veritat. A vegades agradarà a alguns i a altres els molestarà, però en cap moment sens podrà titllar de tergiversar la realitat.

Un consell als membres de la Crida per Granollers – CUP, alguns treballem seriosament cada dia per tirar endavant tota una sèrie de projectes socials, culturals i informatius. En política també un té que ser seriós i quan un s’equivoca ha de ser ho suficientment persona com per acceptar-lo i no culpabilitzar als altres dels errors que un ha comés. Tots en podem equivocar. Ara bé, reconèixer l’error es ser persona. I, finalment, espero que ningú s’hagi sentit insultat. Nosaltres amb el seu comunicat ens hem sentit ofesos per la manca de serietat per part d’un grup municipal que representa a una part de la ciutadania de Granollers i que, potser no es veuen representats a l’Ajuntament.

César Alcalá

  Article "tagged" as:
  Categories: