Petites victòries

abril 04 06:22 2015 Print This Article

acedo2Al llarg dels darrers 4 anys de legislatura municipal, SOM GRANOLLERS ha aconseguit petites victòries que cal posar en valor, perque les dificultats trobades a nivell de difussió en mitjans de comunicació locals de la nostra tasca de veritable oposició real a l´Equip de Govern del PSC mayoralista han sigut molt reals i ens han impedit arribar a tothom. Un fenòmen gens casual agreujat desprès del tancament de l´edició en paper de Revista del Vallès.  La nostra ferma oposició en ha portat a fer dotzenes de preguntes ben concretes i punyents als plens del nostre Ajuntament, on un reglament anomenat ROM (Reglament Orgànic Municipal) ha congelat tota possibilitat de fer qualsevol tasca d´oposició als partits polítics presents al ple i amb representació electoral suficient per ser-hi. Mayoral ho ha imposat i tothom a callar.

D´altra banda, la participació real de la ciutadanía s´ha limitat a 3 minuts per pregunta al torn de precs i preguntes del públic asistent als plens esmentats, encara que finalment el portanveu de SOM GRANOLLERS que us escriu aquest mateix post ha aconseguit assegurar el torn de rèplica express amb un estira i arronsa amb el propi Alcalde. Aquesta lluita per la possibilitat de controlar la tasca de govern, que qualsevol democràcia digna d´aquest nom hauria de garantir amb o sense majories absolutes i absolutistes com les del Sr. Mayoral, que tracta als qui no li donem la raó com extraterrestres, indica que la prepotència i l´apropiació de la pròpia institució per part de persones que porten 30 anys governant aquesta ciutat arriba a nivells perillosos.

De transparència, no es pot dir que n´hi hagi massa a la nostra ciutat, donat que no s´actualitzen les dades estadístiques i de gestió econòmica ni a la web institucional granollers.cat ni a les noves eines telemàtiques establertes recentment a bombo i platillo. Així es molt complicat fer una comparativa del balanç final de la gestió econòmica i per àrees, i menys encara de la gestió dels organismes públics municipals i les seves constants modificacions.

En tot cas, a principis de legislatura expressàvem la nostra sorpresa per la decissió d´establir 8 tinències d´alcaldia perque consideràvem un nombre mès que excessiu estratosfèric per una ciutat mitjana com la nostra, que finalment demostra la manca de control en l´estalvi tìpica de governs eternitzats en la cadira del poder i una manca de rectificació i acceptació de la crítica constructiva molt preocupant.

A preguntes reiterades de qui us escriu en diversos plens , hem aconseguit la remodelació de la biblioteca Can Pedrals, en un estat evident d´abandonament que un informe tècnic encarregat per la nostra formació política va posar en evidència. Com acostuma a passar en aquesta ciutat, quan trobes l´error arriben altres i volen apropiar-se de la nostra petita victòria, però va ser SOM GRANOLLERS qui va exposar aquest fet lamentable que torna a demostrar que no es gestionen correctament els equipaments públics de la nostra ciutat. No va ser IC, vam ser nosaltres.

De la mateixa forma, però aquesta vegada amb un reconeixement del fet que honora al Regidor de Medi Ambient Sr. Albert Camps, es va demostrar que la caiguda del mur de contenció del riu Congost per la riuada que es va produïr nomès començar aquesta legislatura era fruït d´una mala previssió. Com la part de mur afectada es va refer posteriorment, la nostra formació va reconèixer l´estil dialogant del regidor esmentat i va establir un pont de diàleg amb el nostre consistori gens habitual per motius aliens a nosaltres.

Tambè es va demanar la nostra participació per part dels propis veïns afectats en un afer de seguretat veïnal al barri Sant Miquel, resolt amb posterioritat a la reunió que es va mantenir amb el Cap de la Guàrdia Urbana i la Regidora de Seguretat Ciutadana del Consistori. La nostra posterior presència en un ple, on es va demanar la dimissió de la regidora per la seva tendència a menystenir als veïns i menysvalorar el problema de seguretat esmentat, així ho va fer possible. Cal dir que el 9nou va manipular aquesta noticia com acostuma a fer, i sempre a favor del govern local de torn, es clar.

Dins d´aquestes petites victòries que demostren que fer política es molt mès que sortir a la TV o treure el cap nomès per les fotos, tambè es poden incloure diverses preguntes que no van obtenir cap mena de resposta del Sr alcalde, i que ara, a pocs messos de les properes eleccions, es volen manipular per fer veure que s´ha fet allò que no s´ha fet. Parlem concretament de la manca de preocupació i acció política davant les retallades educatives  i sanitàries derivades de la submissió a l´austericidi neolliberal de la Troika per part de governs socialistes, populars i convergents, i que a Granollers han provocat el tancament de dues escoles (Cangur i Fàtima), la totalment insuficient rehabilitació del nostre Institut Antoni Cumella amb la continuïtat dels eterns problemes d´aïllament tèrmic e inseguretat estructural, el desbordament del servei d´urgències de l´Hospital de Granollers, la privatització encoberta de la 2ª planta i altres qüestions relacionades amb una Sanitat pública en perill de desaparició. El fals debat obert entre PSC i CIU a voltes amb el tancament de la Policlinica (responsabilitat del tripartit on PSC i ERC van posar cullarada en aquest afer, recordem-ho) i les retallades mès salvatges per part del Govern de Catalunya dels darrers anys (amb pactes CIU-PP i CIU -ERC succesius) els hauria de fer reflexionar i rectificar. Si en tinguèssin, se´l´s hi hauria de caure la cara de vergonya per parlar d´un tema on son ells mateixos els responsables de la catastrófica e injusta situació actual de serveis públics essencials com son la sanitat i l´educació.

Esperem que tractar d´imbècils als nostre veïns no surti gratuït a les properes eleccions municipal, que per una vegada es reconegui la nostra veritable tasca d´oposició real a una ciutat on encara perdura el miratge català, per desgràcia.

SOM GRANOLLERS vol fer propostes per sortir d´aquest etern dia de la marmota granollerí, i les farà a la propera campanya, però tambè cal explicar que hem fet els deures i altres es mereixen un suspens polític. La nostra renovada candidatura així ho farà en endavant, com ho ha fet fins ara.

 

José M. Acedo

Portavoz de SOM GRANOLLERS

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225