Àrea Vallès, no gràcies !!

marzo 02 06:59 2015 Print This Article

log-jercLes JERC Vallès Oriental manifestem el nostre rebuig a la proposta de les patronals vallesanes d’unificar les dues comarques sota una mateixa estructura administrativa.

Les comarques foren l’any 1936 aprovades com a òrgan territorial supramunicipal per la Generalitat republicana amb l’objectiu d’apropar les institucions a la ciutadania i així ho va respectar la Generalitat post-franquista amb els subsegüents estatuts d’autonomia.

La proposta que se’ns planteja des de les patronals vallesanes, recordem-ho, d’una sola comarca amb la denominació “Àrea Vallès” considerem que respon únicament als seus interessos i que trepitgen els de la ciutadania que ha mostrat fins ara una voluntat de seguir sent Vallès Occidental i Vallès Oriental respectivament. Els qui han volgut canviar el mapa, i les seves raons han tingut, han estat els companys del Moianès que han dut les seves reclamacions per la via popular i fora de pressions de cap sector.

Geogràficament és innegable que el Vallès és una realitat unitària amb comptades singularitats com el Moianès, el Baix Montseny o el municipi d’Aiguafreda.

Per altra banda, un dels objectius de les comarques fou compaginar l’extensió territorial amb el nombre d’habitants. És clar, però, que situacions com la d’una comarca anomenada “Àrea Vallès”, amb 1’3 milions d’habitants, seria insostenible per la quantitat de serveis que hauria de prestar, allunyant-se absolutament de la seva funció d’entitat local i més encara sense un nucli consolidat com és el cas del Barcelonès amb Barcelona, que també gaudeix de competències amb l’òrgan metropolità que no tenen els vallesos.

Per últim, cal remarcar que la denominació “Àrea Vallès” respon més a criteris comercials i de màrqueting que no pas al respecte de la denominació històrica del territori, sigui vallès o vallesos, i denota un aire jacobinista d’autoodi de les denominacions pròpies venent-ne d’altres de més atractives en una visió mercantilista.

Per tot això, les JERC Vallès Oriental ens oposem frontalment a la proposta de les patronals i centrarem els nostres esforços en evitar una situació de menyspreu cap als ciutadans del nostre vallès.

 

JERC Vallès Oriental

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225