Clau de Volta

febrero 03 11:20 2015 Print This Article

acedo2Catalunya viu un moment polític excepcional per molts motius. Arriben vents de canvi des de baix, des de dins i desde fora de la nostra terra. I perque realment ho siguin tenim de tancar definitivament l´eterna transició que no porta enlloc dels caducadíssims pactes polítics del Régim del 78, cada día mès abocat al seu final.

Tots els equilibris que feien de la nostra societat el tristament famós oasi català han desaparegut sota l´onada de corrupció generalitzada dels partits polítics tradicionals que hegemonitzàven suports electorals i els terribles resultats de l´austericidi social imposat per la Troika i els mercats.

D´ altra banda, les noves formes de fer política s´obren pas perque la nostra societat vol sapiguer els motius de tant despropósit i tantes manipulacions intencionades durant dècades per ocultar l´expoli econòmic que les èlits han aplicat sobre la classe treballadora, portant a l´exclussió social a mil.lions de persones a tota Europa, i molt especialmente als païssos del Sud.

Aquí, a Catalunya, la debilitat del model d´Estat centralista i monàrquic i la pròpia debilitat d´un govern neolliberal conservador de CIU han creat una bombolla de canvi que ha esclatat amb el 9N, a conseqüència de l´estil autoritari d´un govern ultraespanyolista del PP negat per fer cap mena de pactes i negociacions. L´aplicació de la majoria absoluta sorgida de les darreres eleccions generals per imposar una ideología fora de lloc al segle XXI en una societat plenament europea i democràtica en esperit, ha fet que el PP perdi fins i tot una part del seu electorat natural i tot el vot antiZP del 2011.

PODEMOS a tota Espanya, i PODEM aquí, es configuren com les noves propostes politiques que trencarán totes les expectatives electorals de propis i extranys. Però cal dir ara que si no mantè la seva coherència entre el discurs antitroika i la seva aplicació a les nostres realitats quotidianes, serà la propera bombolla política.

La nostra proposta coral i colaborativa als òrgans interns, PODEM CATALUNYAPLURAL,  vol un veritable procès constituent on el dret a decidir sobre totes les coses comenci a totes les assemblees ciutadanes dels cercles PODEMOS, com a veritables moviments de base locals. No tindrem procès constituent si no defensem un model republicà aquí a Catalunya i a tot arreu, perque el model republicà ès el fonament últim de la recuperació de la nostra soberanía com a poble, segrestada ja fa 80 anys per un dictador que ho va deixar tot lligat i ben lligat. I desprès ja parlarem si ho fem en sentit federal, confederal o plenamente independent.

A la candidatura plural, diversa, inclöent i participativa PODEMOS CATALUNYA PLURAL tenim prou activistes socials formades en moltes lluites socials i marees ciutadanes contra l´austericidi i els seus devastadors efectes.

La nova Catalunya que volem no es decidirà a despatxos foscos ni a la junta de cap banc, i tenim els mitjans virtuals i físics pera conseguir-ho, però els propers processos d´elecció interna tenen que millorar encara mès, i les nostres llistes obertes als processos d´elecció d´órgans interns i candidaturas electorals tenen que ser realment obertes, sense cap mena de picaresca intel.lectual o motodològica que pot acabar trencant tots els consensos democràtics que ens identifiquen.

PODEMOS no es nomès un crit, una necessitat de netejar l´ambient podrit que patim o una renovació de cares, ès una forma de treballar col.laborativament i, fins i tot, una nova forma de viure i relacionar-se veritablement respectuosa amb les persones i la natura. Per aquest motiu, un dels nostres lemes es MANDAR OBEDECIENDO, però obeïnt al poble i a ningú mès.

I si ho fem així, donant el millor de les nostres capacitats, respectant les diverses formes de pensar però amb el mateix objectiu comú i obrint-nos a la societat en general sense por, segur que PODEM. Així,  el veritable canvi a les conciències de la gent serà real, fruït d´una veritable revolució democrática basada en la responsabilitat, la coherència, la consciència social i el respecte global. El nostre famòs empoderament, en resum.

No trobareu llista mès anticasta que la nostra, on el SG serà nomès l´anxeneta que culmina la pinya de base, com als Castells catalans.

 José Miguel Acedo Labat

PODEMOS CATALUNYA PLURAL.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225