El restabliment de relacions Cuba-EUA

diciembre 10 08:50 2014 Print This Article

cartaslMollet amb Cuba volem expressar la nostra enorme alegria i satisfacció davant els fets que s’han produït en aquest històric 17 de desembre de 2014 que suposen un importantíssim tomb en les relacions entre Estats Units i Cuba.
Celebrem l’alliberament i retorn a Cuba dels Herois Antonio Guerrero, Gerardo Hernández i Ramón Labañino que junt amb René González y Fernando González han estat presos injustament durant 16 anys als Estats Units per defensar la seva pàtria dels plans terroristes ideats des de Miami. Ens alegrem que es puguin retrobar de nou amb les seves famílies, després d’anys de patiment i crueltat de separació forçada.
Felicitem al govern i poble cubans i al moviment internacional de solidaritat amb Cuba per aquest triomf.
Aquest alliberament, junt al del espia Alan Gross al servei de la USAID pres a Cuba, ha pogut refer ponts i restablir relacions diplomàtiques entre Estats Units i Cuba, trencades des de 1961.
Ens congratula que es doni inici a aquesta nova fase en les relacions entre Estats Units i Cuba, esperant que siguin basades en el respecte mutu, la convivència pacífica entre diferents i el fi de les ingerències per part dels Estats Units cap a Cuba.
Aquesta victòria diplomàtica només ha estat possible gràcies a la resistència durant dècades del poble cubà i la fortalesa en els principis de sobirania, independència i  autodeterminació als quals el President Raúl Castro ha afirmat, creiem que encertadament, no renunciar en aquesta nova etapa.
És motiu de celebració per part dels que som solidaris amb Cuba del reconeixement per part del Imperi, en boca del president Obama, del fracàs del bloqueig genocida, impulsat per a soscavar la legitimitat del govern cubà entre el seu poble i que fa evident l’enorme recolzament amb el que compta la Revolució Cubana i el Socialisme entre els cubans i cubanes.
Esperem que el següent anunci del President Obama sigui el definitiu punt i final al bloqueig sense cap tipus de condició ni contrapartida.

Mollet amb Cuba

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225