Carta a l’Alcalde de Granollers

septiembre 28 14:41 2014 Print This Article

pahSr. Josep Mayoral, Alcalde de Granollers

Srs. Regidors de l’Ajuntament de Granollers

Caritas, en un informe de l’any passat afirmava que una quarta part de la població estava en una situació de pobresa i exclusió social.

La realitat que, des de la Plataforma i altres entitats, veiem és una situació encara pitjor en aquest 2014 i, sense por a equivocar-nos, ens atrevim a pronosticar un empitjorarem pel proper 2015.

Un atur que segueix molt alt junt a una reducció generalitzada dels sous, una precarització greu en els pocs nous contractes i el fort increment dels aturats sense prestació o amb prestacions insuficients, han fet i fan, en quant a la situació de les famílies en el tema de l’habitatge, que al problema de les hipoteques s’afegeixi les dels lloguers i de la pobresa energètica.

Seguim creient que l’administració, i en concret la més propera al ciutadà l’Ajuntament, no està a l’altura de la emergència social que patim des de fa uns anys.

En altres moments hem dit que no és tracta tant de diners sinó que, davant els patiments de bona part de les famílies, cal imaginació, ganes i voluntat d’afrontar el problema.

Pobresa i exclusió social, i incapacitat de l’administració, han portat a que moltes famílies hagin optat per entrar a viure en un dels milers habitatges que els bancs tenen abandonats. Aquestes famílies ocupes per necessitat, tenen uns drets bàsics: empadronament i serveis.

En quan a l’empadronament, no entenem ni podem acceptar mai el retard o el no empadronament de gent vinguda d’altres poblacions. En el continu urbá format per Granollers, Canovelles, Bellavista i La Torreta és molt senzill canviar per uns pocs metres de població, no tenim cap mur que les aïlli i separi. I l’empadronament (on es visqui) és, apart d’un dret bàsic, totalment legal.

L’aigua és un be municipal que gestionen empreses com Sorea, propietària només de les canonades i instal·lacions similars. No podem entendre que a municipis propers, com Santa Eulàlia de Ronçana, LLicà d’Amunt o Bigues, amb una senzilla carta de l’alcalde, n’hi hagi prou per que Sorea faci un contracte d’aigua a una família que no té papers, ni de propietat ni contracte de lloguer. Això si, amb una nota final dient que l’Ajuntament no és fa càrrec de cap despesa econòmica.

Respecte a la llum hi havia un acord amb Endesa, pel qual no es tallaria la llum si s’aportava un informe dels serveis socials en respecte a la precarització i l’exclusió social dels ciutadans d’un habitatge. Aquest acord, vàlid en principi a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es vol estendre a tota Catalunya. Queda també parlar amb Estebanell i altres companyies presents al territori.

En principi, no demanem res que sigui econòmicament inabordable per l’Ajuntament, ni que sigui impossible de fer.

I esperem de l’Ajuntament de Granollers la sensibilitat que ha demostrat en altres moments i temes.

 

Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Granollers

Assemblea d’Aturats i Aturades de Granollers

27 -10 -2014

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

1 Comment

  1. ppy
    octubre 28, 17:13 #1 ppy

    Yo añadiría, que encima que algunas familias aceptamos la dación en pago, que en su día fuimos a hablar con el mediador del ayuntamiento el cual quedó en llamarnos, pasaron 9 meses y no recibimos ninguna llamada, ahora el ayuntamiento nos quiera embargar el sueldo de 880€ de mi marido, para 4 personas, por los impuestos que debemos, hayamos ido a la asistenta social y que la única ayuda que recibimos fue una carta para el instituto el cual depende del ayuntamiento, para que SI se podía les dejaran a mis hijas los libros en préstamo, nada de matriculas, nada de salidas obligatorias, fotocopias de las diferentes materias, libros de lectura durante el curso…. en fin, cuando estás viendo que los hijos de emigrantes van a colegios de pago…
    Además añadir que nadie te alquila un piso por estar en las listas de morosos.

    Reply to this comment

Add a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225