Un centre amb 50 anys d’història

noviembre 02 11:25 2012 Print This Article

Foto: Xavier Solanas

REDACCIÓ / Sota el títol de “Compartim vivències. Escola Municipal Salvadr Llobet: 50 anys al carrer Roger de Flor” es va inaugurar el passat dijous, dia 25 d’octubre, una exposició sobre l’edifici i la història d’aquest equipament municipal que ofereix unes singularitats especials. Tots els assistents a l’acte, que van ser molts, van poder veure abans un documental especial titulat “Terreny escolar. Escola Salvador Llobet 1962-2012”, realitzat per Jordi Vacca i Oriol Font. Un treball que va tenir una gran acollida i que va permetre conèixer l’opinió dels molts docents que al llarg de tots aquests anys han passat pel centre escolar i que han estat, educativament parlant, tot un referent a la ciutat.

L’Escola Salvador Llobet, que porta el nom del prestigiós geògraf Salvador Llobet, va ser pionera, entre d’altres coses, en aplicar els mètodes educatius més innovadors, així com en integrar al centre en l’entorn natural i ciutadà. Com es recordava al vídeo a partir de les manifestacions que feien els mestres, es va impulsar, al principi a esquenes dels inspectors, que els nens i nenes estudiessin junts i el tractament de les necessitats educatives especials, camps prohibits en aquells anys 60 i 70.

Actualment i seguint amb la seva filosofia, el domini de les llengües és un dels projectes més potents de l’escola, aspecte que es reflecteix en l’organització dels Jocs Florals des de fa 30 anys. L’exposició que es presenta al vestíbul de l’escola, ofereix un recull d’imatges i arxius que recorden totes aquelles persones que han tingut algun tipus de vinculació amb el centre durant aquests 50 anys i que han contribuït, remarquen des de l’Ajuntament, “en continuar amb el model d’escola desenvolupat pel mestre Llobet”. El Dr. Llobet va ser recordat per molts dels professors que van intervenir en el documental, els quals van destacar els seus dots per a oferir una bona ensenyança general i global, sense oblidar les coses més properes com la ciutat, la comarca…

L’escola, en el seu edifici actual, va néixer l’any 1962 a partir dels dos cursos de preparatòria per a la prova d’ingrés al Batxillerat i Comerç. Té com a objectiu principal la formació integral de la persona, arrelada en el medi social i natural que l’envolta, i projectada vers una cultura universal, sense perjudicis de religió, ètnia ni condició econòmica i cultural de l’alumnat. És un centre compromès amb els projectes: Escoles Verdes, Projecte Lingüístic, Artístic…

L’acte de la inauguració de l’exposició comptà amb la presència de l’alcalde, Josep Mayoral; de la regidora Pietat Sanjuán; dels fills del Dr. Salvador Llobet, així com la del director Xavier Ulldemolins, que agraí a tots els assistents i a les persones que han treballat en l’organització de l’exposició la seva col·laboració.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225