La Festa va oferir agradables i bones sorpreses

mayo 25 09:16 2012 Print This Article

Foto: Xavier Solanas

Granollers. El programa festiu sociocultural de la Fira i Festes de l’Ascensió acostuma a presentar-se normalment com un complement dels actes socioeconòmics que tenen lloc, principalment, al recinte firal. Cada any, però, s’organitzen una sèrie d’activitats puntuals. La Passada de l’Entrà mora, el concert de Händel al Teatre Auditori i la diada castellera dels Xics van lluir d’una manera especial.

PACO MONJA

Les Festes de l’Ascensió han presentat enguany unes quantes imatges que molts granollerins i vallesans recordaran d’una manera ben especial durant molt de temps, ja que es tracta (veure les fotos publicades en aquest espai dedicat a la Festa de la Fira) de fotos informatives amables, vistoses… Sens dubte, la foto principal, culturalment parlant d’aquests dies, és la que els fotògrafs van poder captar al Teatre Auditori de Granollers els dies 19 i 20 passats amb motiu del concert participatiu del Messies de Händel, per a celebrar el 20è aniversari de l’Orquestra de Cambra de Granollers i que comptà amb la participació d’uns 200 cantaires de Granollers i Cardedeu.

Moltes més fotos (les càmeres de centenars de vallesans ho van poder captar) es van fer durant la tarda del dissabte, dia 19, en veure passar l’Entrà mora que formava part de la Passada de Moros i Cristians, amb unes 200 persones d’una comitiva festiva espectacular, vistosa, atractiva… I per últim, cal dir que la resta de fotos festives van estar formades per les instantànies que van oferir els Xics de Granollers i les colles que els van acompanyar en la seva diada; els nens que van participar a la proposta de Fem un llbre… Dit això, anem per  les fotos.

—HALLELUJAH!: EL MESIES DE HÄNDEL ES PRESENTA COM UN GRAN CONCERT PARTICIPATIU AL TEATRRE AUDITORI. La proposta participativa del Messies de Hándel que es presentava sota la direcció d’Álvaro Albiach, oferia només entrar al Teatre Auditori (dissabte mig aforament; diumenge, gairebé ple) la gran foto: uns 200 cantaires esperaven perfectament col·locats en seients el moment de l’inici… A destacar la participació de l’Orquestra de Cambra de Granollers i del Cor de Cambra de Granollers (Josep Vila, director), més els cors de la Polifònica de Granollers (Agustí Vidal, director); Agrupació Coral Cardedeuenca (Emilio de la Linde, director), Cor Jove Amics de la Unió  i participants individuals (David Gómez, director). El quadre escènic  era format també per la soprano Soledad Cardoso; la contralt, Anna Tobella; el tenor, Jordi Casanova i el baix, Enric Martínez. I… evidentment, la vintena de músics de l’Orquestra de Cambra de Granollers (Cristian Benito, Raquel Garcia, Borja Mascaró, Sergi Alpiste, Laia Besalduch, Jordi Montoliu, Enric Riera, Sergi Mauro, Eduard Herrero, Mario Campos, Carles Franco, Cecília Bruguera, Maria Juan, Anna Mayné, Quim Badia, Marta Sedó, Anna Costa, Taís Costa, Joan Antoni Pich, Nesh Jovic, Emili Pascual, Philippe Vallet, Òscar Älvarez, Gonzalo Álvarez, César Femenia, Marc Clos i Vicenç Prunés). En acabar entusiasme general, aplaudiments i més aplaudiments ( diumenge, més de deu minuts i bis de l’Hallelujah. Un concert que hauria de tenir continuïtat amb d’altres propostes similars.

—LA PASSADA AMB LA MOSTRA DE LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS. La Passada acostuma a oferir diverses propostes els darrers anys que tenen una acollida desigual. La Passada del dissabte, l’Entrà mora, amb una mostra de les festes de moros i cristians, resultà vistosa, espectacular, entretinguda i participativa. 200 persones (uns quants d’aquí i d’altres procedents del País Valencià) van sortir al carrer abillats amb vestits tradicionals. La carretera oferia una bona imatge amb molta gent a banda i banda, seguint el pas de tota la comitiva que va fer un llarg trajecte de més de dues hores. Les ballarines, les bandes de música (primordials), els elements festius i els moros van fer una Passada singular i diferent, sota la direcció general de Paco Cruz. La majoria de la gent que la va presenciar restà gratament sorpresa del resultat final amb un bon temps que acompanyà tota la comitiva  i tota la festa.

—DIADA CASTELLERA AMB ELS XICS DE GRANOLLERS, MINYONS DE TERRASSA, SAGALS D’OSONA. Els Xics i la resta de colles castelleres van haver de protegir-se de la pluja i van traslladar l’actuació a La Troca (dins i fora). Van fer la millor actuació de la temporada, tot i aparcar el 4 de 8. A la primera ronda els Xics van descarregar el primer 5 de 7 de la temporada. Un castell executat amb precisió, però va anar una mica lent en l’ascens de la canalla. Els Xics van continuar amb el 4 de 7 amb agulla. A la tercera ronda, la colla va rebaixar les seves intencions i va aparcar el 4 de 8. Tot i descarregar net el 4 de 7 a l’assaig, els calen, diuen ells, polir detalls. El cap de colla, Sergi Palau, manifesta que “continuarem treballant i esperem afrontar el carro gros tan ràpid com sigui possible, esperem descarregar-lo abans de l’estiu”. Els Minyons van portar el 3 de 8, la torre de 7 i el 5 de 7. Per la seva banda, els Sagals d’Osona van descarregar el 5 de 7, el 4 de 8 i el 3 de 7 aixecat per sota.

 

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225