El Museu de Granollers rep el fons documental de Jordi Benito

abril 30 14:12 2012 Print This Article

Foto: Xavier Solanas

Tot comptant amb l’acord total de les seves germanes (Assumpta Benito Verdaguer, Montserrat Cirach Verdaguer i Joaquima Benito Verdaguer), l’Ajuntament de Granollers va rebre en donació dimecres passat el fons documental llegat de Jordi Benito (Granollers, 1951-Barcelona, 2008) que passarà a formar part del Museu. L’altra part anirà destinat al MACBA. El fons documental que ingressarà al Museu de Granollers és molt divers i està format per diferents dossiers i carpetes, imatges, cartells, plànols, documents personals de l’artista. Es tracta de material que ara caldrà analitzar i valorar un per un, segons que van manifestar els responsables de l’Ajuntament en el moment de concretar aquesta donació, signada per l’alcalde Josep Mayoral i la família. Aquest important fons documental complementa també la recent donació feta per la família de Jordi Benito, també al Museu de Granollers, de tres obres de l’artista de l’any 2008: tres instal·lacions amb neons vermells i blaus que expressen formules matemàtiques i són signficatives de la seva darrera època. El Museu de Granollers, amb 13 obres i en menor mesura la col·lecció Rafael Tous de Barcelona, són les institucions que major obra de l’artista conserven actualment. RdV

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home2/wacxxy0abviy/public_html/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225